Onderscheidend assortiment, eigentijdse vormgeving
Blog 'talentontwikkeling bij kinderen'.

Anti-pestprogramma 'Spijt!', een review

De tienerfilm ‘Spijt!’ is gebruikt in een lespakket over het stoppen van pesten. Dit anti-pestprogramma, de Prima-methode, is één van de negen door staatssecretaris van Onderwijs Sander Dekker goedgekeurde programma's. Stam nam het programma onder de loep.

Anti-pest programma's werken niet!

Het onderwijs is een werkterrein waaraan in het maatschappelijk debat bijna dagelijks aandacht wordt besteed. Op 27 mei 2014 heeft de staatssecretaris bekend gemaakt welke anti-pestprogramma’s door een commissie van wijze mensen op basis van effectiviteit, positief zijn beoordeeld. Uit deze lijst moet de school een keuze maken om er vanaf 2015 gericht mee aan het werk te gaan. En daarmee is het pesten dus ‘opgelost'.

Pesten op school, logisch gevolg - een reactie

Maandag 13 januari j.l. verscheen van lezerscolumnist Ellen Bothof onderstaande column. Een ijzersterk column met een motto dat er niet om liegt: "Creatieve vorming de basisschool in!" Peter Verberne herkent de door Ellen geschetste kaalslag op creatieve vorming en reageert...

Coole kras- & beloningsmomenten

Waar een goede sfeer in de groep toe kan leiden! Met ‘Coole kras- & beloningsmomenten’ stimuleert u gewenst gedrag en dát verbetert de sfeer in de klas. ‘Coole kras- & beloningsmomenten’ is gericht op de groep, waardoor onrustig, storend en eventueel agressief gedrag afneemt.