Onderscheidend assortiment, eigentijdse vormgeving

5 tips voor het belonen van kinderen!

Een paar belangrijke beloningstips voor het stimuleren en motiveren van kinderen.Voor een goede start met belonings- en schoolstickers van Stam.

Het belonen van kinderen dient om kinderen te motiveren en stimuleren in gewenst gedrag. Maar hoe doe je dat nu in de praktijk.

Een paar belangrijke beloningstips om te beginnen:

* Zorg dat je ruim aandacht besteedt aan dat wat goed gaat: beloon positief gedrag veelvuldig.

* Zorg dat je compliment gemeend is en ook positief klinkt. Beloon dus niet ‘om het belonen’, dan is het niet meer geloofwaardig. Een kind belonen omdat het zijn veters strikt terwijl het dat al maanden doet heeft niet veel zin……

* Belonen als een kind gezellig en leuk is lukt meestal wel. Maar het gaat er juist om dat je ook als een kind lastig is of dingen wat minder soepel lopen elk gewenst gedrag wat je wel ziet blijft belonen. Als je daarnaast het aandacht vragen door negatief gedrag negeert dan gaat het negatieve gedrag afnemen. Een kind leert zo dat het aandacht krijgt als het leuk doet en niet als het zeurt of jengelt.

* Zorg bij belonen dat het concreet is: beschrijf wat je goed vindt en waarom. Zo heb je nog meer kans dat een kind het positieve gedrag een volgende keer herhaald.

*Beloon ook kleine stapjes: wacht niet op het eindresultaat. Als een kind iets probeert of een begin van gewenst gedrag laat zien dan kun je dat stukje al belonen. Zo praat je een kind positief naar een eindresultaat toe!

* Wanneer je moeilijk te veranderen gedrag wilt aanpakken of extra wilt motiveren iets nieuws te leren, kun je gebruik maken van een beloningssysteem.Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.