Vriendenboekje

Waarschijnlijk kunt u het nog wel vanuit uw eigen jeugd herinneren: een vriendenboekje. Met vriendenboekjes kon u vriendjes en vriendinnetjes op een leuke manier vragen om iets meer over zichzelf te vertellen. Wanneer zij iets in uw boekje schreven, schreef u vaak zelf ook iets in hun vriendenboekje. Hoewel een vriendenboekje voor ons als volwassenen alweer een lange tijd geleden is zijn vriendenboekjes vandaag de dag nog minstens even populair als vroeger. In ons assortiment vindt u dan ook verschillende vriendenboekjes in verschillende thema’s. Bekijk hierboven het gehele aanbod van Stammetjes.nl.

Hoe werkt een vriendenboekje ook al weer?

Als u even goed terugdenkt aan uw eigen jeugd kunt u misschien nog herinneren hoe een vriendenboekje precies werkt. Voor iedereen die toch moeite heeft met het herinneren van de werking van het boekje zullen wij het nog eventjes voor u uitleggen. In het vriendenboekje kunnen kinderen een aantal vragen vinden die ze moeten beantwoorden. Dit zijn vaak leuke vragen, zoals ‘wat wil je later worden?’, ‘wat is je lievelingsfilm?’ etc. Door deze vragen leren de kinderen hun vriendjes en vriendinnetjes wat beter kennen en daarnaast is het ook goed voor de ontwikkeling van kinderen. Ze moeten namelijk écht nadenken over deze vragen en daardoor leren ze zichzelf ook wat beter kennen. Wat natuurlijk leuk is aan de vriendenboeken is dat vriendjes en vriendinnetjes hun eigen pagina kunnen versieren met allerlei mooie tekeningen of stickers. Dit maakt het dan ook zo leuk om boekjes terug te krijgen en weer door te geven aan iemand anders. Elk kind krijgt een uniek boek vol met leuke antwoorden over hun eigen vriendjes en vriendinnetjes. Hartstikke leuk wanneer de kinderen over een jaar of twintig terugkijken in het boekje en al deze grappige antwoorden en herinneringen weer terugleest.

Voor jongens en meisjes

Er zijn verschillende boekjes die speciaal gericht zijn op jongens of op meisjes. Jongens en meisjes kunnen in hun jeugd nogal verschillend zijn en daarom vindt u in deze boekjes vragen die speciaal zijn gericht op meisjes of op jongens. Maar dit wil natuurlijk niet zeggen dat deze boekjes uitsluitend geschikt zijn voor jongens of meisjes. Er zijn bijvoorbeeld ook meer dan genoeg meisjes die van voetbal houden.

Mooie herinneringen voor later

Vriendenboekjes leveren leuke herinneringen op voor zowel de ouders van de kinderen als de kinderen zelf. Wij durven zelfs te zeggen dat een vriendenboekje een van de mooiste herinneringen wordt uit uw jeugd wanneer u het boekje goed bewaard. Wanneer uw kinderen volwassen zijn geworden kunnen zij allerlei leuke verhalen en antwoorden teruglezen van hun eigen jeugdvrienden en vriendinnetjes. Hierdoor zijn de boekjes nog steeds even populair op de basisschool als vroeger en stiekem is het voor ouders ook hartstikke leuk om de verhaaltjes van de vriendjes en vriendinnetjes van hun kinderen door te lezen.

Ieder boekje is uniek

Het geweldige aan vriendenboekjes is dat ieder boekje uniek is op zijn eigen manier. Jonge kinderen hebben een erg creatieve geest en het is toch geweldig om deze verhaaltjes terug te lezen. De vragen per boekje kunnen onderling verschillen, maar over het algemeen kunt u er bij ieder boekje wel vanuit gegaan dat er echt leuke en grappige vragen worden gesteld. Daarnaast bieden veel boekjes ruimte voor tekeningen, foto’s, hobby’s, zodat elke pagina op zijn eigen manier uniek wordt. Mocht u er voor kiezen om een themaboekje aan te schaffen, zoals bijvoorbeeld van Cars of Frozen, dan zijn er ook een aantal leuke thema vragen terug te vinden in de boekjes.

Geschikt als cadeau

Een vriendenboekje is een geweldig cadeau voor kinderen die nog geen eigen boekje hebben. Zodra de kinderen op een leeftijd komen dat ze kunnen leren en schrijven kunnen ze voor het eerst experimenteren met vriendenboekjes. U zal merken dat uw kinderen het cadeau zeker weten waarderen en als uw kinderen het toelaten kan u eens een keer samen met uw zoon of dochter een kijkje nemen in het geweldige vriendenboekje.