Het Oogplakboek, een hulpmiddel voor ouder en kind

Onderzoekers van de afdeling Oogheelkunde van het Erasmus MC hebben voor kinderen met een lui oog een boek samengesteld met beelden.
Het dagelijks afplakken van het gezonde oog wordt niet vergeten!
€4,95
Beschikbaarheid 2 op voorraad
Levertijd
Articlecode 23000100
Merk
  • Verzenden (NL) vanaf € 2,50 - (B) vanaf € 4,95
  • Voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden met Post.nl
  • Veilig betalen zoals u wilt met iDeal of bankoverschrijving
Omschrijving

EEN VERLAAGDE PRIJS OMDAT HET EEN EERDERE UITGAVE BETREFT

Scheel

Een lui oog ontstaat door scheel zien, door een groot verschil in brilsterkte of door beide. De hersenen kunnen het verschil onvoldoende corrigeren en schakelen het slechte oog uit. Met het dagelijks afplakken van het goede oog leert het slechte oog z’n werk te doen.

Speels
Afplakken heeft alleen zin als je er vóór het zesde jaar mee begint. Menig moeder of vader weet hoe onwillig een kind kan zijn bij zo’n behandeling. De oogartsen van het Erasmus MC hebben daarom een plakboek bedacht waarmee de therapietrouw van de jonge kinderen speels wordt bevorderd. Dit met vrolijk gekleurde pleisters waarop figuurtjes staan afgebeeld.

Afplaktijd
Uit onderzoek is inmiddels gebleken dat het plakboek ertoe leidt dat meer kinderen de voorgeschreven afplaktijd halen. De afplaktijd is elke dag een tot enkele uren. De onderzoekers raden behandelaars aan zich veel meer tot het kind te richten, in plaats van te focussen op de ouders.
Alleen "Wel goed plakken, hoor!” tegen het kind zeggen, dat werkt niet.

De afdeling Kennistransfer is nauw betrokken bij de totstandkoming van het plakboek.

Tags
Specificaties