Sesamstraat Mooi Gemaakt! - Beloningspakket

€2,95
Beschikbaarheid 2 op voorraad
Levertijd Levertijd 1-2 dagen
Articlecode 24000120
Merk
  • Verzenden (NL) vanaf € 2,50 - (B) vanaf € 4,95
  • Voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden met Post.nl
  • Veilig betalen zoals u wilt met iDeal of bankoverschrijving
Omschrijving

Samen met Pino, Tommie, Ieniemienie en Purk uit SESAMSTRAAT, kunt u uw kindje stimuleren om bepaalde dingen te leren (bijvoorbeeld het bordje leeg eten of op het potje gaan plassen). En door kinderen voldoende te belonen helpt u ze om zelfvertrouwen te ontwikkelen.

Dit Sesamstraat Beloningspakketje is uitermate geschikt om jonge kindjes een bepaald gedrag aan te leren. Bestaande uit 5 verzamelkaarten (waarop elk 10 stickers verzameld kunnen worden) en 3 stickervelletjes (met elk 20 stickertjes). Als de kaart vol is kunt u iedere keer zelf een (materiële of immateriële) beloning bedenken.

5 Sesamstraat verzamelkaarten met 3 stickervelletjes

Beloningstickers, schoolstickers, stickervel.

Een paar belangrijke beloningstips om te beginnen:

  • Zorg dat je ruim aandacht besteedt aan dat wat goed gaat: beloon positief gedrag veelvuldig.
  • Zorg dat je compliment gemeend is en ook positief klinkt. Beloon dus niet ‘om het belonen’, dan is het niet meer geloofwaardig. Een kind belonen omdat het zijn veters strikt terwijl het dat al maanden doet heeft niet veel zin……
  • Belonen als een kind gezellig en leuk is lukt meestal wel. Maar het gaat er juist om dat je ook als een kind lastig is of dingen wat minder soepel lopen elk gewenst gedrag wat je wel ziet blijft belonen. Als je daarnaast het aandacht vragen door negatief gedrag negeert dan gaat het negatieve gedrag afnemen. Een kind leert zo dat het aandacht krijgt als het leuk doet en niet als het zeurt of jengelt.
  • Zorg bij belonen dat het concreet is: beschrijf wat je goed vindt en waarom. Zo heb je nog meer kans dat een kind het positieve gedrag een volgende keer herhaald.
  • Beloon ook kleine stapjes: wacht niet op het eindresultaat. Als een kind iets probeert of een begin van gewenst gedrag laat zien dan kun je dat stukje al belonen. Zo praat je een kind positief naar een eindresultaat toe!
  • Wanneer je moeilijk te veranderen gedrag wilt aanpakken of extra wilt motiveren iets nieuws te leren, kun je gebruik maken van een beloningssysteem. Dit bestaat in verschillende vormen en hierbij kan Uitgeverij Stam u helpen.